Alpha

Wat is Alpha?
Alpha is een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Wat is het doel van het leven? Wie is God en hoe zit het eigenlijk met Jezus? Wat is bidden of hoe lees ik de bijbel? Misschien herken je deze vragen of ben je op zoek naar meer over het christelijk geloof. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeën te delen.

Bij Alpha ontdek je op een ontspannen manier wat het christelijk geloof inhoudt en hoe dit relevant kan zijn voor jou. De serie meetings zijn laagdrempelig, leerzaam en ook heel gezellig. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. Ontdek samen antwoorden. Je bent niet de enige; wereldwijd volgden meer dan 28 miljoen mensen al een Alpha. Ga ook op ontdekking en meld je aan!

Hoe werkt het?
Alpha bestaat uit een 6 online meetings die maximaal 2 uur duren. We kijken eerst een video over het onderwerp van de avond. Daarna praat je hierover door met je vaste groepsgenoten.

Alpha is wekelijks op een avond. Er is één bijeenkomst op zaterdag. Hierover ontvang je meer info als Alpha start. En: Alpha is helemaal gratis, inclusief boekje met een samenvatting van alle onderwerpen en ruimte voor aantekeningen.

Startdata 2024
Donderdag 11 april start er weer een nieuwe ronde van Alpha. Als je interesse hebt om mee te doen, meld je dan zeker alvast aan.

Ferdinands verhaal

“Tijdens een kerkdienst vertelde een man over Alpha. Met gratis eten. Ik was gelijk enthousiast.” Ferdinand is elke Alpha-bijeenkomst aanwezig. “Als je aan mij vroeg of ik geloofde dat Jezus had bestaan, had ik nee gezegd. Geef mij maar bewijs. Laat mij maar een YouTube-filmpje zien.”

Interesse in Alpha