Bidden en vasten

Van 5 tot en met 7 september gaan, samen met alle CLC campussen, bidden en vasten. We geloven God voor een nieuwe locatie en meer mensen in de kerk en in de teams. We maken ons klaar voor groei! Ook bidden voor we voor onze persoonlijke noden.

Ook in de Bijbel zie je dat mensen vaak vastten. Een voorbeeld staat in Handelingen 13:2 waar de eerste christenen samen deden vasten om Gods leiding te ervaren. Doe je met ons mee?

Hoe kan ik vasten?

Er is niet één methode om te vasten. Bij vasten doorbreek je een aantal dagelijkse gewoonten en patronen om je in die tijd extra te richten op God. Dit kan te maken hebben met eten, waarbij je bepaalde voedingsmiddelen laat staan. Bijvoorbeeld door alleen groenten en fruit te eten en water te drinken.

Je kunt er ook voor kiezen om te vasten zoals Daniël uit de Bijbel dat deed. Het ‘Daniël vasten’ is gebaseerd op de Bijbeltekst uit Daniël 10:3: “Smakelijk voedsel at ik niet, vlees of wijn kwam niet in mijn mond, en mijzelf zalven deed ik helemaal niet, totdat die drie volle weken voorbij waren.” Lees er hier meer over.

Maar het gaat ook over de dingen waar je je tijd aan besteedt. Laat bijvoorbeeld de tv (of Netflix) uit of gebruik je social media niet tijdens het bidden en vasten. Die tijd kun je dan extra gebruiken om met God te praten en Bijbel te lezen.

Vasten moet een uitdaging zijn, maar moet niet je gezondheid aantasten. Als je bijvoorbeeld zwanger bent, borstvoeding geeft of zwaar lichamelijk werk hebt, is het niet verstandig om een aantal dagen geen voedsel te eten.

Tips

GEEF GOD ALS EERSTE
EN JOUW BESTE

Plan 20-30 minuten ononderbroken tijd.
Het is misschien moeilijk in het begin, maar het is het waard!

BEREID JE VOOR

Maak gebruik van de playlist met worshipmuziek en vind een plek met zo min mogelijk afleiding.

NEEM TIJD VOOR REFLECTIE

Of het nu de volgende dag is, of voordat je gaat slapen, neem de tijd om terug te kijken
naar wat je hebt geschreven voor de dag en reflecteer erop met God’s woord.

DOE HET NIET ALLEEN

We weten dat echte relaties en levensveranderende momenten gebeuren
in context van community. Grijp deze kans om met een vriend (of twee)
samen Bijbel leesplannen mee te doen.

Vision Sunday

X