Bidden en vasten

Aan de start van het nieuwe jaar gaan we samen als kerk 5 dagen bidden en vasten. Van maandag 22 t/m vrijdag 26 januari doen we dit, samen met alle CLC campussen. Voor je eigen relatie met God, ons land en onze kerken, voor genezing, herstel, de toekomst en Gods leiding bij hoe we vorm geven aan kerk zijn in deze tijd.

We geloven God voor een nieuwe locatie en meer mensen – misschien wel jouw vrienden! – in de kerk en in de teams. We maken ons klaar voor groei! Ook bidden voor we voor onze persoonlijke noden.

Ook in de Bijbel zie je dat mensen vaak vastten. Een voorbeeld staat in Handelingen 13:2 waar de eerste christenen samen deden vasten om Gods leiding te ervaren. Doe je met ons mee?

Hoe kan ik vasten?

Er is niet één methode om te vasten. Bij vasten doorbreek je een aantal dagelijkse gewoonten en patronen om je in die tijd extra te richten op God. Dit kan te maken hebben met eten, waarbij je bepaalde voedingsmiddelen laat staan. Bijvoorbeeld door alleen groenten en fruit te eten en water te drinken.

Je kunt er ook voor kiezen om te vasten zoals Daniël uit de Bijbel dat deed. Het ‘Daniël vasten’ is gebaseerd op de Bijbeltekst uit Daniël 10:3: “Smakelijk voedsel at ik niet, vlees of wijn kwam niet in mijn mond, en mijzelf zalven deed ik helemaal niet, totdat die drie volle weken voorbij waren.” Lees er hier meer over.

Maar het gaat ook over de dingen waar je je tijd aan besteedt. Laat bijvoorbeeld de tv (of Netflix) uit of gebruik je social media niet tijdens het bidden en vasten. Die tijd kun je dan extra gebruiken om met God te praten en Bijbel te lezen.

Vasten moet een uitdaging zijn, maar moet niet je gezondheid aantasten. Als je bijvoorbeeld zwanger bent, borstvoeding geeft of zwaar lichamelijk werk hebt, is het niet verstandig om een aantal dagen geen voedsel te eten.

Tips

GEEF GOD ALS EERSTE
EN JOUW BESTE

Plan 20-30 minuten ononderbroken tijd.
Het is misschien moeilijk in het begin, maar het is het waard!

BEREID JE VOOR

Maak gebruik van de playlist met worshipmuziek en vind een plek met zo min mogelijk afleiding.

NEEM TIJD VOOR REFLECTIE

Of het nu de volgende dag is, of voordat je gaat slapen, neem de tijd om terug te kijken
naar wat je hebt geschreven voor de dag en reflecteer erop met God’s woord.

DOE HET NIET ALLEEN

We weten dat echte relaties en levensveranderende momenten gebeuren
in context van community. Grijp deze kans om met een vriend (of twee)
samen Bijbel leesplannen mee te doen.

Voorbede

We bidden graag voor jouw gebedspunten. Je kunt dit anoniem doen of met je naam erbij. Ook als je ergens dankbaar voor bent, horen we het graag!

Pray First

Wil je mee leren over bidden? Luister naar de 4-delige prekenserie ‘Pray First’ via ons podcastkanaal op Spotify.

Ps Henk Scholte van City Life Church Rotterdam geeft op inspirerende wijze uitleg over de kracht van bidden en vasten.

Vision Movie

Elk jaar hebben we een Vision Sunday op de laatste zondag van januari. Deze CLC-brede zondag staat helemaal in het thema van visie: beelden en woorden geven aan de visie waarvan we geloven dat God ons die geeft. We komen samen in verwachting, na een week bidden en vasten, met een verfrist geloof richting dit nieuwe jaar!

Vision Sunday bestaat uit o.m. een prachtige en krachtige filmpresentatie: de nieuwe Vision Movie.

Aan de start van het nieuwe schoolseizoen hebben we Season Kick-Off Sunday. Dan tonen we een samenvatting van onze Vision Movie om ons geheugen weer wat op te frissen.

Bekijk hieronder de Vision Movie van 2023.