City Care

We willen als kerk graag een verschil maken voor mensen in de stad die hulp nodig hebben. Dat doen we door ons in te zetten voor bestaande organisaties. Zij weten waar de nood het hoogst is.

Cherut vzw

Als kerk dragen we Cherut vzw een warm hart toe. Cherut zet zich in voor mensen in de prostitutie. Zij bieden mogelijkheden om hiermee te stoppen en een ander bestaan op te bouwen. 

Eén van de manieren waarop ze dat doen is door werkervaring mogelijk te maken in KoffieKlap, een van de leukste koffiezaken die Antwerpen rijk is. Maar ook aan hen die (nog) niet willen of kunnen stoppen bieden zij hulpverlening.

Wat kun je doen?
  • Ga eens koffiedrinken of lunchen bij KoffieKlap (Klapdorp 41, Antwerpen). Zo ondersteun je het werk van Cherut terwijl je geniet van heerlijke warme of koude dranken, taart of lunchgerechten.
  • Word deel van het team van vrijwilligers dat KoffieKlap mede draaiende houdt. Zij werken in shifts van 10.00 tot 14.00 uur, 12.00 tot 16.00 uur en 14.00 tot 18.00 uur. Kun jij minimaal 1 shift in de week of 1 zaterdag in de maand meehelpen, voor een periode van minimaal 3 maanden? Laat het weten via info@clcantwerpen.be.
  • Doneer aan Cherut via hun website. Als kerk doneren we ook regelmatig een bedrag, bijvoorbeeld vanuit het Hart voor het Huis offer.
Daklozenhulp Antwerpen vzw

We willen als kerk graag een verschil maken voor mensen in de stad die hulp nodig hebben. Dat doen we door hygiëneartikelen in te zamelen voor Daklozenhulp Antwerpen vzw (Dakant). Doe je mee?

Wat is er nodig?

Dakant vraagt specifiek om hygiëneartikelen. Denk dan bijvoorbeeld aan shampoo, douchegel, tandpasta, tandenborstels, maandverband, pampers, handcrème, lippenbalsem, dagcrème en deodorant.

Inleveren

Je kunt de artikelen op zondag 3, 10 en 17 december inleveren in de kerk. Daarna worden de artikelen gedoneerd aan Dakant.

Bedankt voor jouw bijdrage!

Over Dakant

De vzw Daklozenhulp Antwerpen heeft als doel concrete hulp te bieden aan mensen uit Antwerpen en omstreken die om welke reden dan ook op of onder de armoedegrens leven en daardoor soms onvoldoende middelen (over)hebben om voldoende voedsel te kunnen kopen. De organisatie stelt zich slechts als doel om via een wekelijkse voedselbedeling een kwalitatieve aanvulling te bieden. Hoewel dit misschien een weinig ophefmakende of ambitieuze doelstelling lijkt, merken zij wekelijks hoe honger en/of sociaal isolement een vernietigend effect kan hebben op mensen, die het reeds moeilijk hebben.