Training Gastvrij Geschenk

30apr19:3021:30Training Gastvrij Geschenk19:30 - 21:30(GMT+00:00) KoffieKlap, Klapdorp 41

Evenement details

Als kerk willen we graag van betekenis zijn voor mensen om ons heen. Een van de manieren waarop we dit kunnen doen is door deel te nemen aan het project Gastvrij Geschenk van Gave Veste. Gastvrij Geschenk organiseert een training waar iedereen van harte welkom is. 

Gastvrij Geschenk is een initiatief om nieuwkomers gastvrij te verwelkomen in de lokale gemeenschap. Ze doen dit door hen een geschenkdoos aan te bieden die gevuld is met lokale lekkernijen, waardevolle informatie over de buurt en andere leuke spulletjes. Op deze manier krijgen vluchtelingen de kans om op een laagdrempelig manier de lokale bevolking te leren kennen, hun weg te vinden in hun nieuwe omgeving en nieuwe vrienden te maken. Na het aanbieden van het Gastvrij Geschenk proberen ze minstens 3 maanden het contact te onderhouden.

Sinds kort draaien er een pilot-project in Antwerpen en mochten vrijwilligers van Gastvrij Geschenk al mensen verwelkomen uit Afghanistan, Eritrea, Guinee, Iran en Rusland!

Gastvrij Geschenk nodigt ons voor een training. In deze training ligt de focus op twee zaken: Gastvrijheid en Geschenk. In het eerste deel gaan we dieper in op de betekenis en grondhouding van gastvrijheid. In het tweede deel bespreken we de praktische aspecten van het geschenk. Ook zaken als interculturele communicatie, grenzen aangeven, en doorverwijzen komen aan bod.

Meld je aan voor de training

Meer...

Tijd

30 april 2024 19:30 - 21:30(GMT+00:00)

Get Directions